Monday, May 11, 2009

Mingyá megyek!

Lám-lám a tavalyi blogolást még be sem fejeztem, és máris az új útra készülök. Merthogy szerdán kezdődik a 62. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál, a szokásos helyen, a szokásos körülmények között, a szokásos lendülettel. Az idei nyitófilm a Fel! című Pixar-csodácska, amit itthon csak októbertől lehet csak látni - és persze önmagában nem ér meg egy cannes-i utat, de ha időben odaárek, akkor megnézem.


................."Gyere, csmozi, mert már jaj-de-várlak!"....................

Bár nagy Pixar-rajongó vagyok, más dolgok jóval jobban izgatnak idén. Közöttük is az első lehetséges találkozásom Charlotte Gainsbourg-ral, aki Lars von Trier új filmjének (Antikrisztus) női főszereplője, nem mellesleg egyik kedvenc színész- és énekesnőm, aki kiskorában két dolgot szeretett csinálni: pisztollyal játszani a könyvtárszobában és nedves ingben kisétálni a tengerből. És ezt a két dolgot mindenkinél jobban művelte (lásd alant)!



Node mielőtt elolvadnánk, íme egy szerény lista az idei durranásokról, amik akár cunamit is előidézhetnek a Croisette közelében: Tetro (Coppola), Tüske a szívben (Gondry), Fish Tank (Arnold), Mesék az aranykorból (Mungiu, stb.), Enter the Void (Noé), Taking Woodstock (Lee), Becstelen Brigantyk (Tarantino), és még sorolhatnám.

Amit ígérhetek: sok apró bejegyzést napi rendszerességgel, minden lényeges és lényegtelen mozzanat ismertetését, kalandos és eseménytelen pillanatok leírását, és egyáltalán a tengeri szél finom simogatásának tolmácsolását. Kezicsókolom. Szerda este-csütörtök reggel találkozunk!
csmozi

1 comment:

ave said...

Kivancsian varjuk.